................................

Är helt slut..ingen energi kvar alls :(
magsjukan var tyvärr kvar..jag var i stan igår för jag kände mig mycket bättre men idag spydde jag igen såklart.. får varken i mig vätska eller nån mat och jag har ärligt talat ingen ork kvar..tjejerna har ju rs viruset och behöver tas hand om.emelina e riktigt dålig faktiskt stackarn :(
Tindra har varit tillräckligt frisk för att hälla ut margarin, kaviar och nyponsoppa i hela vardagsrummet :( och där rök min energi till att städa upp:(
angelo har klarat sig från allt.och han har sovit ganska mycket idag så det är skönt att inte behöva bära bebis hela dagen när man e totalt svimfärdig...

Undra hur många jag lyckades smitta igår bara :S var på bvc, affären och massa annat..ooops då... :)

Just nu längtar jag tills barnen ska sova för tindra e super grinig och har skrikit hela dagen i stort sett..så kan jag mysa med angelo i soffan sen när det e lugn och ro.

kaos typ

jag behöver nog inte nämna så mycket mer än en magsjuk mamma med tre pigga barn varav 2 vänt upp och ner på halva lägenheten medans mamma varit sänliggandes innan mormor kom (min mamma).

Har precis hunnit sprita allt och röja undan...nu återstår duschen och tvn :)

Rs viruset...:/

Dagis ringde häromdagen igen och berättade att dom fått RS viruset på hela dagiset, satt lappar överallt och många hade fått åka till sjukan så jag sa att jag absolut inte ville att barnen kom dit förrän det var borta. Men nu har Tindra visat klara symptom på det, hon har slem i luftvägarna och hostar och e snorig. Men hon äter och är pigg så ingen fara så..om vi har tur kan det vara en vanlig förkylning..men har vi någonsin sån tur? haha

Så mamma skall underhålla barnen i lekrummet en liten stund när jag är på bvc med Angelo. haha jag som hade planerat in dagis där... men då kanske dom kan ta en titt på Tindra..och en vikt på Emelina hade varit bra.
Har fått tid för hörseltestet med lilleman om en månad på NÄL..förra testet gick inte igenom. Men dom trodde det berodde på fostervatten i öronen.

Några saker jag SKA göra ....:

+++Blondera håret
+++Rensa min garderob
+++Rensa barnens garderob
+++sälja massa grejor vi inte använder och sen åka till ullared till sommaren :)
+++Emaus så barnen får rida..emelina tjatar så..

+++Nordens ark i sommar..haha minns förra sommaren när jag och mamma hjälptes åt att dra barnen i en skrinda upp i första backen och jag känner hur skrindan börjar tippa bakåt o mamma fortsätter att dra..hon märker inte att den välter..haha
lite synd om barnen som tippade ut bara :/ men det gick bra.:)
sen äter ju barnen på föräldrarnas menyer..alltså gratis..det e bra :)

Jag fick tag i en helt ny amningspump för 100 kr som jag skickade iväg min bror för att hämta om en stund :) lite dumt att behöva gå och väcka bebis hela tiden för att det finns för mycket mjölk haha..men konstigt för ibland finns det hur mycket som helst o vissa dagar inte alls mycket..mysko

Alla tre barnen sover middag just nu...ja alltså samtidigt!!! haha helt otroligt:)

Nu ska jag plocka undan lite snabbt för dom vaknar när som helst..har lovat dom efterätt så bäst att jag håller det :)


Nattat barnen :)

Har precis nattat barnen och tänkte försöka hinna duscha innan lill killen vaknar :)
Allt är färdig städat och fixat så kan ta det helt lugnt framför tvn ikväll och mysa med lillen :)
Imorgon kommer mamma och hjälper mig duscha barnen och så skulle hon handla några saker jag missade :)
Hennes kompis kommer oxå (barnens gudmor) och hälsar på :)

På fredag kommer några vänner och städet kommer på morgonen... helgen kommer ännu fler och måndag blir det bvc och dagis...wihoo fullt schema :)

Nu ska jag hoppa in i duschen. kram :)

Pigg som bara den :)

Angelo vaknade en gång inatt runt 3 halv 4 tiden för att få mjölkersättning.
Sen klarade han sig på bröstmjölken fram till kl 9 imorse :)
Så det börjar komma igång mer.

Bärselen är en bra uppfinnig vill jag lova :) Har kunnat storstäda, tvätta och allt med hjälp av den :)

emmis
Emelina

tindra
Tindra

angelo
Angelo

barnen
2 glada storasystrar

magen
Magen efter 5 dagar

Snäll bebis jag har <333

Angelo vaknade bara 2 gånger inatt..:)

angelo
3 dagar gammal...

Har fortfarande lite feber men mjölken verkar inte ha kommit igång ordentligt som det verkade igår. Tror jag stressar för mycket. Men jag får ge det en vecka och se.

Ska strax äta..temex kyckling me ris :P
efter det tar vi en promenad för barnen verkar lite rastlösa..får tänka på dom lite med.

Helt slut :)

Har varit på maxi och storhandlat mat...tog tid vill jag lova.man går ju inte lika snabbt som innan haha :)
Fick köpt alvedon med för har fått feber nu när mjölken satt igång.
Angelo har varit jättelugn..nu är han precis nybadad och ligger i mitt knä och sover. så mysigt :)

Mamma var här och hjälpte mig förut..först handlade vi och sen duschade hon barnen åt mig så jag slipper lyfta i och ur badkaret. Fick hjälp att packa upp maten o bära o grejor..skönt.

Ringde dagis imorse och sa att barnen kommer nästa vecka för att dom ska hinna vänja sig och så.
Då fick jag infon om att jag har rätt till full tid på dagis 5 dagar i veckan....perfekt :) detta gäller en månad..och jag hade inte en aning om det.

Nu ska jag ta det lugnt en stund..det behövs :)

Fullt upp :)

Har inte sovit så mycket inatt för barnen kunde inte sova eftersom jag ändrade om så alla skulle få plats i sängen.
Vill inte köra in dom i sitt rum det första jag gör för då känner dom sig utanför..så dom får sova i min säng ett tag till.
Angelo vaknade några gånger och jag ammade honom alla gånger utom en där han fick lite ersättning för han blev inte mätt. Skönt att mjölken äntligen kommer igång :)

Han somnade om på min mage och vaknade kl 9, bytade blöjor, klädde på barnen och allt det vanliga..men gud vilken lång tid det tog haha
Hann typ klä på ett barn sen blev lilleman ledsen...bära lite...klä på nästa..ledsen igen...byta blöja..klä på nästa...mata osv..haha tog ett bra tag innan jag hann klä på mig själv :D

Idag blir det storhandla för vi har typ inget hemma..vågade mig inte iväg och handla i slutet där haha
Brorsan passar emelina och tindra medans jag, mamma och lilleman åker till maxi. Vill egentligen inte ta med han dit för rs virus risk och sånt men har inget val. Men eftersom jag ammar honom så får han antikroppar från mig eller nåt sånt sa dom på bb för jag frågade om dagis och sånt så inte barnen drar hem något smittsamt men det var ok.

Har fått tandvärsk..antagligen visdomstanden nummer tre som e på g att ryka nu:( typiskt att jag skulle få ont just nu mitt upp i allt...

Nu får jag ta hand om en gråtande tindra..dom bråkar jätte mycket :(

Tack!!

Tack för alla fina kommentarer!! :)
Försökte slänga in ett blogg inlägg via mobilen..men det var extremt mobilförbud så vågade inte det haha

Men hur som helst så var vi på förlossningen kl 23 nånting..och dom kollade om jag var öppen och mätte med ctg.
Fick vet att jag endast var öppen 2-3 cm och dom ville skicka hem mig med insomningstablett ..jag tänkte att detta är inte sant för jag hade grymt ont.
Jag fick gå runt i sjukhuset i en och en halv timma för att ge det en chans och när jag kom tillbaka fattade dom att det var på gång. Fick lustgas som jag nästan grinat efter den en och en halv timmas promenaden. Dom kollade och kom fram till att jag var öppen 4-5cm och att jag skulle få stanna kvar..

På med sjukhuskläder, ctg och vi kom fram till att jag skulle testa spinalblockaden..och tro det eller ej men den tog bort ALL smärta..kände inte av en enda värk!! däremot fick jag en extrem klåda som biverkning haha fy vad jag kliade..
Och den gjorde inte ont att lägga...jag har upplevt tidigare att lokalbedövningen gjorde ont men denna narkos läkaren var oerhört skicklig och det kändes inte ens. Jag tackade honom stort haha :)

Sen tappade dom urinblåsan på urin eftersom dom ansåg att den hindrade bebisen från att komma ut..det sved en aning haha

Dom mätte och jag var öppen 8 cm..och sen helt plötsligt var kanterna borta oxå.
Plötsligt känner jag ett tryck neråt och får krystvärkar..bm fattar ingenting och frågar vad  det e som jag tycker känns så..jag svarar det e ju huvudet som e på väg ut..hon bara nej då...

ett poar krystvärkar i panik och dom inser att det e lite sent..dom hann bara upp med ena benet i stödet medans jag i panik kniper med andra..så en extra bm rusar in för att hålla bort mitt ben och ut flyger angelo ungefär haha :)

har säkert missat hälften men får skriva medans jag minns som mest :)

05.10 föddes han så det tog ett tag men i slutet gick det alldeles för fort..men smärtan försvann ju lika fort.. spinalen tar inte bort smärtan vid krystvärkarna helt tyvärr men allt det andra försvann..

Fick sy tre stygn..inga problem med det heller..lite bedövningsspray så var det klart..moderkakan kom fort oxå utan problem.
Och nu efteråt har jag inga bekymmer alls..och angelo e världens snällaste bebis..har fått duschat och allt :)


Angelo Maxim

Angelo
Angelo Maxim föddes 19/3 kl 05.10 och vägde 3870g och var 51cm.

Förlossningen gick jättebra, dock väldigt fort i slutet så personalen hann inte riktigt med. Men berättar mer om det sen.

Nu har jag fullt upp me Emelina och Tindra som bråkar om uppmärksamheten, och måste ha stenkoll på Tindra som gärna vill vara hos bebisen hela tiden.

Bebis född

05:10 den 19:e kom ett litet yrväder till världen.
3870g och 51 cm lång.
Anne kommer dock ligga kvar på näl tills söndag,
så jag som gästbloggar åt henne heter Ellen och ni kan finna mig HÄR. :)

BEBIS! <3

åker nu

förlossningen nästa

update

Värkarna har ökat lite i styrka och kommer lite tätare..men inte så dom behöver klockas..jag skulle gissa på en bebis först ikväll eller inatt..för jag har alltid värkar länge.
Har skickat mamma till att hämta barnen från dagis...service :)
Har starka värkar även när jag vilar så ska nog inte palla mig dit upp och bli ståendes ca 10 gånger på vägen haha..

Äntligen :)

Jag kände mig konstig redan igår kväll...fick några värkar och började skaka i händerna..vet inte varför men något kändes mysko.
Vaknade kl 6 imorse och värkarna satte igång genast.... lyckades få iväg barnen till dagis..tänkte att det e bättre så dom inte ser att jag har ont och dom har roligare på dagis.
Tårarna kom när jag gick därifrån för tänk om jag inte får träffa dom på 3 dagar :( det e ju besöksförbud på BB..och det värsta minnet jag har därifrån är just det när jag inte kunde träffa Emelina sist gång..nu löste sig det den gången men inte säkert det blir samma denna gången:(

Så nu sitter jag här och gnäller mig igenom värkarna haha....och det blir ju bara värre och värre så varför gnälla nu :) kanske ska spara det till sen :)

Jag måste säga att man känner att man har sån kontroll över allt tredje gången.. första gången visste man inte vad som väntade och hade inget att jämföra med..andra gången trodde man sig veta vad som väntade men oj vilken skillnad det var..och nu är man beredd på vad som helst...
och jag känner mig så himla lugn och säker..även med att komma hem med tre barn sen :)

Jag har upplevt att tiden gått så himla fort under förlossningarna även fast dom inte gjorde det..och jag vet att jag får massa minnesluckor och det e tur det haha :)

Nu ska jag äta klart min frukost....plocka undan lite leksaker..nåt jag inte ska göra är att sitta till iallafall för då lär det inte hända så mycket :)

Uppdaterar sen:)

Update

Jodå bebis ligger med huvudet neråt men är ruckbart.. men hellre det än snett och rörligt :)
Bm sa att latensfasen har satt igång eftersom jag har så mkt sammandragningar..det såg hon tom haha..för jag har dom heeeela tiden. Plus att blodtrycket har höjts lite eller nåt sånt och  att han ligger neråt..a hon såg massa tecken på att det borde börja snart. Hon gissade på fredag morgon, vi får väl se :)

Jag fick en tid på antenatal för överburenhets kontroll på onsdag iallafall, sen ska man gå dit hela tiden efter 2 dagars mellanrum om dom nu inte anser att moderkakans kapacitet inte är så bra..då blir man igångsatt. Men roligt att åka till NÄL med två dagars mellanrum och tiiidigt på morgonen ska ja va där oxå haha.. blir dyrt att åka dit hela tiden..:)
Men det hoppas jag att jag slipper.

Fick handlat lite på ica oxå..

Nu ska jag vila lite innan det e dags att hämta barnen från dagis..

Vecka 42 nu då haha

Då har man gått in i vecka 42 idag då:)
Längsta jag varit gravid haha:) Tindra kom precis en vecka efter..men då hade jag ju känningar innan..det har jag inte nu.

Ska iväg till BM strax..väntar på mamma som ska köra :)


Hoppas hon säger att den är fixerad eller nåt...något positivt :)

Nää nu ska jag  greja klart här och sen åka...uppdaterar senare

vill ha...

1

SKA HA!!!

 

2

49 kr HM

 

3Oxå från HM


16/3

Tindra fick för sig igår kväll att hon skulle sova i sin säng i deras rum och jag sa givetvis okej men saknade henne jättemycket..helt tomt i min säng på ena sidan ju :S haha
Men efter någon timme ångrade hon sig och ville sova i min säng..tur det för jag hade inte kunnat sova annars :)

Sen kunde jag inte somna för jag mådde så himla illa...fick springa upp fortare än fortast..

sen tillbaka och sov typ ingenting:/

Men med lite sol ute löser sig allt haha.. vi tog en promenad och hämtade ut ett paket förut (en lila brio lift) och möttes av ett paket i brevlådan hemma (en gul paul frank bugaboo åkpåse)..och min bror kom hem med ännu ett paket som jag håller hemligt till jag tagit bilder..men ett riktigt fynd :)

Har hittat den där syskonvagnen jag ville ha på en hemsida från tyskland tror jag det var...så en vacker dag ska jag beställa den :D Den var inte alls dyr heller.

Imorgon blir det BM kl 10.30..mamma kör mig..känner inte för 4 bussbyten och upp och ner till dagis...så övertalade henne på hennes lediga dag haha :) Ska springa in på ica och köpa bröd och så oxå..allt tar ju slut så himla fort.

Men ingen bebis i sikte än så länge.

15/3

Har precis ätit middag..men har chokladbollar och chips liggandes som jag bara MÅSTE smälla i mig inom en snar framtid haha :)
Bebis verkar inte vilja komma ut inom det närmaste iallafall så det blir dagis imorgon och bm på onsdag..


HÄR har ni en bra låt från black eyed peas :)

Har hittat en dubbelvagn som jag vill ha..men man ska ju alltid hitta allt när man inte har råd..sånt gillar vi inte :/


BF+4

Gud vad dagarna går fort..helt otroligt..och man börjar se vår tecken också:)
Fick en sovmorgon idag med så är super glad!

mode
Har beställt dessa.:)  Bild lånad från wearus.se!!!

Jag gillar bara jeans från crazy age..något annat går inte hem..skönt att slippa köpa jeans i affärer och bara klicka hem istället :)

Jag har sån lust att gå ut på en promenad idag..och det brukar bli som jag vill haha..

Ska ta tag i tvätten och dammsugningen först bara :)


Fortfarande ingen bebis

Sov som en stock inatt..och fick sova fram till kl 10 imorse..underbart :)
E på jättebra humör idag..antagligen solen som ligger bakom haha

Tindra rev sönder tapeten i barnens rum förut..så nu är det lila med gula inslag..men jag låter det vara så för ingen ide att laga när hon definitivt kommer göra om det förr eller senare. Hon erkände med ett leende oxå haha

Idag har jag inte haft några värkar alls..medan jag igår hade massor som gjorde riktigt ont..kan det hålla på så nån vecka?
Så har det aldrig varit förut...utan då satte förlossningen igång inom ett dygn..men nu börjar och stannar det hela tiden...han har väl inte bestämt sig haha

Nu sover barnen middag så det är knäpp tyst här just nu :) härligt...


Update

Har precis vräkt i mig majskolvar :P
Barnen har snart ätit upp sina och ska gå och lägga sej snart.

Har haft värkar som fortfarande är oregelbundna..det går inte framåt här asså haha :)

Har fått problem med ena visdomstanden med så den åker snart.. fast har inte tid för kontroll förrän i april :( Men tar jouren i värsta fall..för jag vet hur ont det komemr göra sen och jag tål inte värktabletterna man får utskrivna..så det är bara att dra den.

Är trött som tusan..Emelina har varit väldigt gnällig idag.och Tindra har varit jätte pigg..men efter många om och men så lyckades vi sova middag en 40 minuter förut :) fast det botade inte min trötthet tyvärr :(

Idag ska jag lägga mig sent eftersom det ändå är helg :) blir tv kväll när barnen lagt sig..och länsa skafferiet haha  och JA JAG LOVAR att skriva när jag åker till förlossningen! :D några som frågat :)

Ingen bebis än haha

Hade värkar igår kväll och halva natten..sen lyckades jag somna..och när jag vaknade och reste mig upp så började det igen.
Men jag hade lovat att Emelina skulle få leka med sin kompis från dagis..så vi traskade hem till dom...mer värkar när man går haha..och det var en bra bit dit.
Sen gick vi ner till stan och åt, gick runt lite i affärer och sen GICK hem..tog en timma:) men jag tänkte att det kanske sätter igång ordentligt om man går mkt..men nää..fortfarande samma..oregelbundet och  ingen direkt styrka på värkarna som man kan kalla att dom gör riktigt ont :(

Så bara att vänta..o vänta haha :)

Just nu har jag en glad unge och en super grinig som e mega trött..behöver jag säga vem som är vem? haha
Vi gick upp kl 8 ..vilket e sovmorgon här haha så tycker inte hon borde va så himla grinig än men ja ja..

Ska ta det lugnt framför tvn en liten stund...är helt slut efter promenaden.

Kanske...:)

Värkar, ett jäkla tryck neråt så kanske kasnke e det äntligen på g. har hållt i sig sen kl 21.

Ingen bebis än!

Jag lever..och det har inte kommit någon bebis än.
Lite tråkigt att jag inte laddar upp bilder men har packat ner kameran och känner inte för att rota fram den igen haha..:) Så känns lite meningslöst med långa inlägg utan bilder.

Imorgon har jag planerat att åka till stan iallfall..lite tråkigt att hålla sig hemma..Har fått veta DEN ROLIGA NYHETEN att mina barn ska få en KUSIN :d:d:d alltså min bror och hans tjej ska ha barn!

Grattis till er!!!!! :D

Jag sitter och funderar över hur dagarna kommer se ut sen när bebis kommit..vilken omställning det kommer bli..hur blir nätterna?....hur ska man lägga om tiderna för att få allt att fungera..dagis...sova middag etc... det kommer gå fin fint men mamn funderar mycket :)

hittade dessa som jag måste ha :)
skor
Budgeten tillåter dom inte just nu..men senare kanske :)

BF dagen

BF dagen idag då..men ingen bebis i sikte :)
Har sovit superbra inatt..vaknade till och med för tidigt haha
Barnen är nu på dagis..och jag vräker i mig lite godis..

Ett citat från Emelina imorse "mamma kolla så söt fröken e när hon går" jag bara: haha va gullig du e.. Emelina: "men mamma säg inte det" jag bara: nää då det ska jag inte :)

Undra hur barn tänker egentligen..men det e så roligt med alla skojjiga saker dom säger.

Och Tindra har börjat prata som dom i emil i lönneberga filmen...så när hon har vaknat så säger hon " mamma jag har vakne nu" haha

Fick veta en rolig nyhet igår..men ska hålla det hemligt ett tag till..men jag e super glad :D

Ska se på tv en liten stund nu tänkte jag..:)

Rubrik?

Barnen har varit på dagis, har fått handlat lite, städat, vilat en liten stund. Har inte sovit på 2 nätter och sånt är så frustrerande när man ligger och tittar på klockan varannan minut. Då går jag hellre upp och gör något annat.

Har molande värk som inte vill ge sig och inte sätter det igång något heller..så denna natten blir nog lidande haha
100310 hade vart ett coolt personnummer men finns inga tecken på en bebis imorgon..imorgon är ju BF men går nog en vecka över :)

Ska lägga mig i soffan en stund och se om värken försvinner så jag kan försöka mig på att sova sen..dagis imorgon.men inget annat inplanerat .
På fredag ska ev Emelina leka med en kompis från dagis..roligt att hon fått kompisar så :)
Dom är så söta dom 2 oxå :)

Natti<333


Tråk..

Har inget skoj att blogga om alls :/
Är dö trött för jag sov inget inatt..så halv fem imorse blev jag arg och gjorde annat istället..för att sedan försöka sova en stund efter några timmar men det gick inte bättre då.
Hade lite värkar igår som sedan avtog när jag la mig..var nog därför ja inte kunde sova för jag var nervös...
Trodde jag skulle få 7 he'vetes värkar imorse när jag gick upp och började greja för så var det sist gång..men nää det har hållt sig ganska lugnt hela dagen..så ingen bebis idag..och tror inte på någon innan BF.
Så imorgon blir det en vanlig dag..dagis, handla mat osv :)

Nu har folk börjat ringa hela tiden och fråga hur det går...och speciellt personer som aldrig hör av sig annars :S sånt e trist.. speciellt sen när alla gärna vill komma på en gång och kolla på bebisen.. funderar på en veckas "INGA BESÖK" eller något :)
Man vill ju gärna lära känna den lille, och vänja sig vid dom nya rutinerna, barnen ska lära känna bebisen osv. då vill man inte ha typ 20 pers som har fullbokat hela veckan med besök haha

Som dagis frågade för ett tag sen "men barnen kommer efter förlossningen då eller" jag bara nää det skulle jag nog inte tro att jag klarar gå i dom backarna precis dagarna efter... så en vecka tänkte jag ha dom hemma. Minns ej hur jag gjorde sist gång...

Men med Emelina var jag i stan första dagen jag kom hem...fast det kändes att gå så långt vill jag lova..inget jag gör om direkt.. och sen blir man lite skraj för rs viruset.:/

Nu har jag skrivit massa tråkigt för jag kommer inte på något bättre..

Mår illa..

Vaknade illamående..vet inte om det är pizzan igår kanske..

Har dammsugit, skurat golv, städat marsvinsburen...åt precis middag (köttgryta me ris) och ska strax ut med soporna o sen köpa mig en stor godispåse..som jag dock måste gömma för barnen..annars håller man ju inte reglerna haha

Som ni ser så startade det ingen förlossning..men det gav väääldigt mycket förvärkar så det ligger något i det...

Märkte just att ena "listen" på det nya barbordet har släppt...dålig kvalitet.. försökte med trälim men måste ha något som håller emot med :S
Det var synd för hela den kommer släppa väldigt snart o då blir det fuktskador i träet som sväller o sen får kastas :(

Soffan har oxå börjat gå sönder...och ungarna har målat nagellack på bordet i vardagsrummet och bläckpenna lite här och var..krashat lite fotoramar..ena trappsteget i barnens våningssäng sitter inte helt hundra...ja massor på en gång...
men ingen ide att köpa nytt heller när det är köpt nyligen och barnen ändå pajar det...:(


tindra
Gammal bild

emelina
Gammal bild när en kompis satt i mitt löshår på emelina haha :)

Kom på en rolig grej..

Läste i ett forum hur man kan sätta igång förlossningen själv..och jag tänkte att det kan vara värt att testa :)
Det är inget hoppa eller springa i trappor eller äta konstiga saker eller något ..men behåller det hemligt tills jag ser om det fungerade eller inte.
Det hade fungerat för andra inom 30 minuter..och jag känner många sammandragningar...dock vanliga förvärkar..men vi får se..kanske bara är påhitt haha :)
om det funkar så kommer min mamma garanterat strypa mig för hon har en planerad kurs på måndag moahahah :)

Bra dag...sol till och med :)

Mår prima idag..e inte trött alls och har massa saker jag vill göra :)
Sitter här och har precis målat klart naglarna i en snygg rosa färg jag hittade i lådan...sen ska jag bege mig ner till kiosken och köpa juice för jag dricker slut på ett paket om dagen minst :S
Barnen sover just nu middag så får vänta tills dom vaknar..

Hade passat bra om bebis kom nu i helgen..bm gjorde en skoj gissning på att den skulle komma idag men jag tror ej det ....går säkert några dagar över tiden bara för att jag går och väntar haha

Jag måste bara ut  i solen idag..man blir så pigg och glad när det e sol :)

Tindra e fortfarande jätte snorig, Emelina är frisk.. hon har börjat berätta massa saker som hon kommer ihåg från minst ett år tillbaka. roligt att hon minns så :)

Tindra har precis upptäckt att hon fått ett födelsemärke..så hon e jättestolt över det haha

Nu ska jag greja lite o sen ner till kiosken....blir lite tråkiga inlägg när jag inte har något roligt att berätta..men det blir bättre snart :)

Helt utvilad :D

Jag somnade snabbt igår...och kändes som att jag vaknade direkt..jag har sovit som en stock och känner mig helt utvilad :)
Så nu har jag gått på disken o tvätten o golven haha..Tindra är i badet..ska snart byta så Emelina får bada :)

Har inte haft några fler värkar eller andra känningar alls..kan ha varit så att bebisen tryckte åt höger mot urinledaren..för då får jag så..samma när jag väntade Emelina.


Jag har ÄNTLIGEN fått tag i två monchichi dockor...och hittade även ett fint regnskydd till vagnen..kommer med posten om några dagar :)

Fick äntligen klippt Tindras lugg oxå..ska lägga in bild sen :)

Lugnt just nu

Efter den onda värken jag fick förut så fick jag springa på wc flera gånger så ja tänkte shit nu e det på g..men nu har det vart helt lugnt länge

Håller på att baka en citronkaka som just nu är i ugnen...

Kram

Mår inte helt hundra..

Vaknade kl 6 o ringde sen dagis kl 8 och talade om att barnen inte kom idag för jag kan fortfarande knappt gå..sen hade jag feber när jag vaknade..barnen är snoriga..inte hängiga eller så bara förkylning... sen följde ett jäkla ringande på dörren och jag var inte så snabb att öppna eftersom det gjorde så ont att gå haha så femte gången lyckades jag öppna och det var vaktmästaren som ville att jag flyttade på bilen för dom skulle ta bort snön..
förklarade att det tyvärr inte gick för bromssystemet är sönder..stackars dom haha..


Just nu försöker jag mig på en citron/dill fiskgratäng..alltid sånt som tar sån tid:(
Men blir oftast lyckat resultat :)

Barnen har varit griniga och bråkiga idag..tindra åkte på några rivmärken från emelina..stackarn :(

Min rygg är inte med mig alls idag...hoppas lillen kommer lite innan bf så jag slipper det sen..det enda som hjälper en del är att ligga på rygg...så så fort jag har gjort någonting måste jag lägga mig på rygg i soffan en stund tills det känns lite bättre...och det har man ju inte tid med egentligen...

PRECIS NU fick jag en värk..ingen vanlig smamandragning utan en VÄRK....... kan tilläga att jag började gråta haha...får väl se om det fortsätter elelr om bebis tryckt på något....blev genast påmind om smärtorna som väntar...
Mina tidigare förlossningar har startat med värkar....så inte omöjligt.... nu börjar jag svettas oxå..nervös tror jag haha

Nä..nu ska jag fixa klart maten och dammsuga om inget annat händer..det känns konstigt i magen men  vi får se.

Uppdaterar sen så ni inte tror jag e på förlossningen eller nåt haha

Jag klantade mig lite förut..:/

Var först hos bm kl 13..tog en hel timma för hon skulle kolla gamla journal anteckningar med Emelina och Tindra..jag frågade några frågor bla om vad jag gör om vattnet går o bebis ej e fixerad...svaret var att ringa förlossningen att fråga för det var farligt enligt henne. Börjar det med värkarbete så var det inget att oroa sig för.

Sen skulle hon känna efter bebis huvud..o jag tänkte gud vad långt upp hon känner...jodå lilleman har lagt sig på sned igen ovanför bäckenet...och man gör inget åt det..det ska gå bra ändå. För vänder man rätt så kommer han troligen vända sig igen. Han ligger inte på tvären alltså utan lite på sned ovanför bäckenet.  Blev lite förvånad över min viktuppgång med 3kg sen förra besöket :S nu har jag gått upp 18 kilo...rekord...hoppas jag får behålla några kilon hehe :)

Sen handlade jag lite snabbt på ica..tog bussen hem o in med varorna och ut igen för att hinna till dagis i tid.. men nä då skottade dom ner snö från taket så en kille sa till när jag kunde gå förbi. Och jag skyndade mig i hopp om att inte få snö i huvudet..halkar och mina ben bara glider isär en bra bit..och det klickar till och gör svin ont.
Fick hålla masken och gå vidare i slow motion...en timma tog det att hämta barnen..jag grinade hela vägen till dagis..sen hålla masken igen och sen hem och vila i soffan.
Vet ej hur jag ska få barnen till dagis imorgon för det gör way to much ont just nu...
Tur jag inte ramlade iallafall:)

Det blev sen middag idag..kyckling me ris o curry..äts ganska ofta här haha

Har fått en del kommentarer som jag inte svarat på eller lagt ut men jag läser alla kommentarer och svarar på en del!

Har precis lagt barnen för dom var trötta..och fick vänta en timma på maten så dom var rätt griniga ett tag där haha
Så nu ska jag i lugn och ro läsa gravidboken för 36e gången eller nåt haha och googla lite..dyker alltid upp något intressant forum eller något.

Har dö tråkigt...

Ska till bm kl 13...så får åka kl 12 för att hinna med bussen...men just nu har jag tråkigt som bara den...:(
När jag lämnade Emelina på dagis förut så började hon gråta hysteriskt..jag stannade tre gånger och tänkte om jag verkligen skulle gå eller inte men personalen tyckte jag skulle göra det...fast jag ville bara gå tillbaka och krama om henne :(

Det var personal från en annan avdelning ute idag så antagligen det som utlöste situationen..en viss otrygghet...och jag var hennes trygghet just då..och så går jag hem...jag förstår henne..

Jag kom att tänka på en sak...många säger ju att om barnets huvud inte är fixerat..alltså det är inte nere i bäckenet..så om vattnet går så ska man ligga ner och ringa ambulans..är det något gammalt eller gäller det fortfarande? bm har inte sagt något till mig om det men jag ska fråga om det när jag kommer dit sen..om minnet är med mig vill säga.

Jag skulle vilja sova nu känner jag men det har jag inte tid med...och då blir man bara ännu slöare.. jag la mig 12 igår och gick upp tidigt idag för att duscha o greja innan dagis...får skylla mig själv om jag lägger mig sent haha :)

Update

Barnen tvingade mig att se på tre barnfilmer..jag överlevde alla tre.... lotta på bråkmakargatan, karlsson på taket och my little ponny..
Efter det terrade dom mig med massa youtube klipp som zillah och totte osv. haha

Upptäckte att ena marsvinet kan ha fått ringorm...så det blev fram med handspriten direkt.... är inte helt säker än men det lär jag märka inom två dagar. Och det vill VI inte ha varken vi eller katten.har blivit smittad av marsvin förut.

Fyndade ett skötbord för 100kr inklusive hemkörning hehe :) och killen bar upp det till gången..perfekt :)

Skulle ju lagt in en bildbomb men jag glömde totalt bort det och får fixa det imorgon..barnen sover så inte något att ta kort på annars haha..

Bort med snön!

Det e mars nu redan, det e inte klokt..alltså VÅR..men som det ser ut nu så lär väl snön ligga kvar hela denna månaden med :(
Dom hade inte sandat på väg till dagis heller...jäkligt dåligt..bor många gamla i området som inte vågar gå ut på grund av det :(
Blir så arg för här ska det sparas i kommunerna..nä då ska dom fanimej bygga ett ikea för alla spar pengarna.....liksom har vi bett om det? näää

Lämnade barnen på dagis vid 9..Emelina klängde sig fast runt mitt ben i ca tio minuter..vill att hon ska tuffa till sig lite..men det kommer väl..

Idag har jag verkligen inga planer...förutom det vanliga då..dammsuga osv.
la märke till att marsvinen började små bråka lite förut..hoppas jag inte måste sätta dom i separata burar bara... alla andra hanar jag haft innan har börjat bråka...detta e första två som klarat sej såhär långt haha men den lille börjar bli stor så det e nog därför....

Såg att Carenas nya kollektion var ur trist..och lufthjul?! snälla in med dom punkteringsfria igen!
Den enda vagnen jag tyckte såg relativt bra ut det är hello kitty sulkyn...sen duger den svarta carena double swing..UTAN LUFTHJUL!!!

Jag är en sån som använder bromsen på vagnen i alla nerförsbackar för att inte ramla haha....då kan man inte ha lufthjul...(har testat) haha

Funderar på att införskaffa en svart double swing från förra året..för dom reas ut nu..... men vi får se hur det blir med det...e inte sugen på att åka till göteborg i nuläget..


Lägger in lite bilder senare under dagen..

RSS 2.0