Dammsugit och tvättat...

Beckah länkade till hello kitty sidan i kommentarer, där kan ni kolla :)

Nu har jag dammsugit alla golv, tvättat, torkat av ytor, disken e i maskinen, masrvins buren är städad...ja bara soporna som skall ut :)
Och allt detta tar max en timma om dagen...och då är det rent hela tiden och man slipper tänka på det :)

Lite tips till alla småbarns föräldrar:

1. Man plockar undan allt efter sig när man går iväg till dagis..tar tre minuter.(pyjamas ska i tvätten, vällingflaskor i disken etc.)

2. Man går ut med sopor, sätter på en maskin disk och tvätt när barnen e på dagis, jag gör det och går sedan till stan och gör olika ärenden, men så kanske man inte ska göra ifall maskinerna går sönder haha :) Men man säger till sig själv att man fixar det INNAN man går någonstans.

3. När barnen kommit hem från dagis så vilar jag 30-60 min lite olika beroende på vad man känner att man behöver...medans dom ser på playhouse disney.. för att sedan orka med att dammsuga alla golv (vi har katt och marsvin...blir mycket hår annars), torkar av bord och bänkar, rensar kattlådan, plockar undan leksaker..etc. Allt detta tar max en timma...

4. Lär barnen att dom skall plocka undan efter sig, och dom får gärna hjälpa till och blir då belönade. Mina är jätteduktiga med det nu och städar självmant varje gång. Men det tog ett tag och man får vara stenhård med det, och tala om varför man ska plocka undan och hålla det rent och fint.

5. RENSA!!! innan man gör allt det här så måste man rensat ut allt onödigt annars e det lika stökigt om en timma.
Jag rensade ut 2/3 delar av barnens rum, gav bort saker jag samlat på mig..och hivade ut massa onödigt..och möblerade om lite småsaker för att få mer öppna ytor. Skaffa bra förvaring. Ett tips är att rensa varje rum 2 gånger, för första gången tänker du.."men den här e ju bra till...." osv. andra gången väljer du bort nästan hälften..och sorterar resten.

Hade jag inte rensat ut så mycket så hade det varit stökigt dagen efter.



efter det lagar jag mat....för barnen äter frukt och sånt när dom ser på tv.
Och sen får dom leka en stund innan dom skall sova kl 8. Sen har jag egentid mellan 8-24..e kvällsmänniska så kan ej somna tidigare än så.

Men gör man såhär VARJE dag så mår man mycket bättre och hinner med så mycket annat...:)
Sen har jag en städfirma som kommern EN gång varannan vecka..alltså 2 fredagar i månaden
Dom tar kakel och badkar och sånt...sånt som tar sån tid ifrån en annars..sen städar dom ju allt givetvis men just kakel och sånt e skönt att slippa.
Man har skattereducering på 50 procent som dras av direkt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0